Benodigdheden:

  • Keukenpapier

  • Water

  • Vaatwastablet

  • Schuursponsje

  • Olie

Stap 1:

Haal het frituurvet uit de pan. Vloeibaar frituurvet kunt u zo in een lege can vloeibaar frituurvet gieten. De fles kunt u inleveren bij een frituurvet inleverpunt. Bij vast frituurvet is het handig om de pan heel even aan te zetten. Het blok vet komt dan los van de pan en zo kunt u het er snel uithalen.

 

Stap 2:

Vaak de frituurpan aan de binnenkant schoon met behulp van keukenpapier.

 

Stap 3:

Vul de frituurpan met water tot het min/max streepje. Laat het frituurmandje in de frituurpan zitten. Doe er een vaatwastablet bij.

 

Stap 4:

Zet de frituurpan aan op 110 graden. Blijf hier bij staan in verband met overkoken. Is het water aan het koken, zet de frituurpan dan weer uit en laat het afkoelen.

 

Stap 5:

Gooi het water weg en pak een schuursponsje, hiermee wrijft u het vet er zo af. Is de pan nog niet schoon? Herhaal dan de stoppen 3 t/m 5 nog een keer.

 

Stap 6:

Het olie aan de buitenkant van de frituurpan kunt u er makkelijk vanaf wrijven als de pan warm is. Als de pan weer koud is maakt u deze makkelijk schoon met een schuursponsje en olie. Daarna nog met een schone/natte doek afdoen.

 

Tips:

  • Laat de frituurpan niet doorkoken. Het stoom dat vrij komt kan het elektrische element beschadigen.
  • Verschoon het frituurvet na 10 keer bakken