Benodigdheden:

  • Wasknijpers met anti slip

Stap 1:

Haal het oude beddengoed van uw bedden af. De molton hoeft u minder vaak te wassen (eens in de maand). Het beddengoed doet u bij de was.

 

Stap 2:

Pak het nieuwe beddengoed. U begint bij het hoeslaken, zorg dat het hoeslaken niet binnenstebuiten zit. Til een voor een de hoeken van het matras op en sla het hoeslaken er omheen. Begin bij de hoek waar u het minst makkelijk bij kan. Als u twee hoeken hebt gehad kunt u het hoeslaken mooi strak trekken, sla dan ook de andere punten om het matras en strijk het hoeslaken nogmaals glad.

 

Stap 3:

Doe de kussenslopen om de kussens. De kussens legt u vervolgens op het hoofdeind.

 

Stap 4:

Zorg dat het dekbedovertrek binnenstebuiten zit. Leg het dekbed netjes over uw bed. Ga met uw handen in het dekbedovertrek, pak met de hoeken van het dekbedovertrek de twee hoeken van het dekbed. Nu kunt u het dekbedovertrek over uw dekbed schudden. Maak gebruik van de wasknijpers met anti slip om het dekbedovertrek in de hoeken vast te zetten aan het dekbed. Zo verschuift uw dekbed niet.

 

Tips:

  • Zorg dat u uw matras minimaal 2 keer per jaar keert. Dit vertraagt de slijtage en voorkomt kuilen in uw matras. Vaker keren is zelfs nog beter.

  • Ga bij het 'goedschudden' van uw dekbed bovenaan de trap staan en laat het dekbed naar beneden wapperen.

  • U kunt gebruik maken van veiligheidsspelden om het dekbed aan het dekbedovertrek vast te zetten. De punten kruipen dan 's nachts niet weg.

  • Hulp bij het opmaken van uw bed? De Tipi-2 is speciaal ontwikkeld om u te helpen bij het opmaken.

  • Vraag iemand om u te helpen. Met z'n 2en is een bed zo opgemaakt.