Benodigdheden:

  • Emmer

  • Heet water

  • Allesreiniger

  • Dikke bleek

  • Doekjes

Stap 1:

Maak een sopje van heet water en een beetje allesreiniger. Doe daarin een doekje.

 

Stap 2:

Neem alles af wat je aanraakt als je naar de wc gaat. Denk hierbij aan de wastafel, het lichtknopje, de deurklinken, de doortrekknop, muren etc.)

 

Stap 3:

Maak met een ander doekje het toilet schoon. Doe daarbij eerst het deksel aan de bovenkant, daarna de binnenkant van het deksel. Vervolgens maakt u de bril schoon, eerst het zitvlak daarna de onderkant. Als laatst neemt u de rand van het toilet mee. Spoel het doekje regelmatig uit in het water.

 

Stap 4:

Verwijder het toiletblokje en spuit dikke bleek onder de rand. Poets dit na met de toiletborstel en laat intrekken. Bij het intrekken zet u de borstel rechtop in de toiletpot. Op deze manier wordt de toiletborstel ook mooi schoon.

 

Stap 5:

Haal intussen alvast de vloer leeg, afvalemmer, wcborstelhouder en toiletrolhouder buiten de ruimte zetten.

 

Stap 6:

Schrob met de toiletborstel de wc nogmaals goed schoon. Neem daarbij ook de zwanenhals mee. Spoel daarna het toilet door met de borstel onder water.

 

Stap 7:

Maak met een ander doekje de vloer schoon. Voor een echt schone wc gebruikt hiervoor een nieuwe emmer met sop.

 

Tips:

  • Kalkaanslag in het toilet? Leg op de plaatsen waar kalkaanslag zit wc-papiertjes die doordrenkt zijn met schoonmaakazijn. Laat een nacht inwerken en spoel het toilet daarna door.

  • Vuil onder de waterspiegel? Doe een kunstgebitreinigingstablet of vaatwastablet in het toilet en laat een nacht goed weken. Daarna weer doorspoelen.

  • Wissel de sopjesemmer in voor een plantenspuit. Doe een scheutje van uw favoriete allesreiniger in de spuitfles en voeg hier water aan toe. Even schudden en het 'sopje' is klaar. De spuitfles gebruikt u om oppervlakten te besproeien en daarna af te nemen met een doekje. Zo bespaart u water, tijd en allesreiniger. De plantenspuit kan na gebruik zo weer in de kast voor het volgende gebruik.