Als u de trotse eigenaar bent van een mooi goud sieraad, kent u het probleem vast wel: het sieraad verliest op den duur zijn glans. U kunt dit heel gemakkelijk oplossen door het sieraad een keer te poetsen. Het is echter van groot belang dat dit op de goede manier gebeurt, want enkel gewone zeep zal het sieraad alleen maar meer bevuilen. Hieronder volgt een korte beschrijving van een manier waarop u uw zuiver gouden sieraden schoon kunt maken.

Benodigdheden

  • Gekookt water
  • Zeep
  • Ammonia
  • Oude tandenborstel
  • Theedoek

Stap 1
Meng het kokend hete water met een klein scheutje zeep.

Stap 2
Voeg een klein beetje ammonia toe aan het zeepsop.

Stap 3
Dompel uw oude tandenborstel in het ammonia-zeepmengsel en ga met de tandenborstel voorzichtig over uw gouden sieraad heen. U zult zien dat uw sieraad zijn oude glans weer terugkrijgt.

Stap 4
Spoel uw gouden sieraden af met erg heet water en laat ze drogen op de theedoek.

Op deze manier zullen uw gouden sieraden hun glans terugkrijgen. Vanzelfsprekend is het zo dat eventuele krassen niet verdwijnen, maar de doffe laag zal verdwijnen en uw sieraden zullen er weer schitterend uitzien!

Tip

Deze manier van schoonmaken kunt u ook gebruiken bij platina sieraden en over het algemeen ook bij sieraden met doorzichtige stenen. Ondoorzichtige stenen zijn echter niet altijd bestand tegen ammonia: weest u hier dus voorzichtig mee.