Als u een laminaatvloer in uw huis heeft moet u ervoor zorgen dat deze van tijd tot tijd goed schoongemaakt wordt. Natuurlijk is het aan te raden om regelmatig te stofzuigen, maar op den duur zal er iets meer voor nodig zijn om uw laminaat mooi schoon te krijgen. Aan de hand van volgend stappenplan maakt u uw laminaatvloer in een mum van tijd grondig schoon.

Benodigdheden

  • Water
  • Schoonmaakazijn
  • Dweil

Stap 1
Meng in een emmer het water met een behoorlijk grote scheut schoonmaakazijn.

Stap 2
Doop de dweil in het mengsel en knijp hem goed uit: een te vochtige doek is funest voor uw laminaat. Dweil uw laminaatvloer en maak de dweil regelmatig schoon.

Stap 3
Laat uw vloer goed drogen. Om het droogproces te bevorderen kunt u uw ramen openzetten en zorgen voor een goede ventilatie. Loop pas weer over de vloer als uw vloer helemaal droog is.

Tips

  • Dweil in de lengte van uw laminaat. Dit geeft u de minste kans op strepen op uw laminaatvloer.
  • U kunt eventueel een klein beetje glansspoelmiddel aan het mengsel toevoegen. Dit zorgt voor een mooi glanslaagje op de vloer. Gebruik zeker niet te veel glansspoelmiddel, want dan kan het zijn dat uw water te vettig wordt waardoor voetsporen en andere afdrukken beter te zien zijn op uw laminaat.