Wist u dat een toetsenbord gemiddeld 400 keer zoveel bacteriën bevat als een toiletbril? Dat toonde een Brits onderzoek in 2008 aan. De belangrijkste oorzaak is dat het voor de hand ligt dat een toiletbril schoongemaakt moet worden, maar vaak denkt men er minder snel aan om een toetsenbord schoon te maken. Terwijl dat dus net zo belangrijk is! Het is een lastig karweitje, maar met de juiste trucjes is het zo gedaan.

Benodigdheden

  • Stofzuiger
  • Kleine schroevendraaier
  • Wasnetje
  • Wasmachine
  • Emmer met sop
  • Doekje
  • Alcoholdoekje (bijvoorbeeld een brillenpoetsdoekje)

Stap 1
Begin met het uitkloppen van uw toetsenbord: houd het toetsenbord op zijn kop en klop er een paar keer op. U zult zien dat een deel van het vuil naar beneden valt.

Stap 2
Ga vervolgens met een stofzuiger over het toetsenbord heen. Het loszittende vuil zuigt u op deze manier gemakkelijk weg.

Stap 3
Als u uw toetsenbord echt grondig wilt schoonmaken, dan zult u uw toetsen allemaal apart moeten schoonmaken. Hier is gelukkig een makkelijke manier voor. Pak een kleine schroevendraaier en wip de toetsen één voor één uit uw toetsenbord. Stop ze vervolgens in een wasnetje en stop ze bij de reguliere was in de wasmachine en eventueel in de droger. Uw toetsen zullen als nieuw uit de was komen!

Stap 4
Nu uw toetsenbord is ontdaan van zijn toetsen, kunt u zien of er nog vuil is achtergebleven in de ruimte onder uw toetsen. Dit zal vooral aangekoekt vuil zijn. U kunt voorzichtig met een alcoholdoekje over dit vuil heen gaan, net zolang tot het verdwenen is. Op deze manier kunt het vuil effectief verwijderen maar loopt u niet het risico dat er te veel vocht achterblijft.

Stap 5
Maak de achterkant van uw toetsenbord schoon met een sopje. Zorg er wel voor dat u uw doekje heel goed uitwringt: zo voorkomt u eventuele waterschade.

Stap 6
Laat alle onderdelen goed drogen en plaats vervolgens de toetsen weer op hun oude plek terug. Uw toetsenbord zal er weer als nieuw uitzien!

Tips

  • Maak voordat u de toetsen uit uw toetsenbord verwijderd een tekening van uw toetsenbord. Zo voorkomt u dat u straks niet meer welke toets op welke plek teruggeplaatst moet worden.
  • Ziet u het niet zitten om de toetsen uit uw toetsenbord te verwijderen? U kunt er ook voor kiezen om iedere toets zo goed mogelijk schoon te maken met een alcoholdoekje. Dit is iets minder grondig maar u zult de oppervlaktes van uw toetsen wel goed schoon krijgen.