Venkel is heerlijk in verschillende gerechten, maar het heeft ook een geneeskrachtige werking. De naar anijs smakende plant kan onder andere helpen tegen darmproblemen. Reden genoeg dus om de plant te gebruiken in uw maaltijden, maar het is wel zaak dat de plant goed schoongemaakt word. We hebben de schoonmaaktips voor u op een rijtje gezet.

Benodigdheden

  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Zeef of vergiet

Stap 1
U kunt het beste eerst het blad van de venkel schoonmaken. Om dat te doen, moet u eerst het frisse groene blad van de stelen afsnijden.

Stap 2
Was het blad en laat het in een zeef of vergiet uitlekken. U kunt het ook nog droogdeppen met een keukenrol. U kunt er naar uw eigen smaak voor kiezen om het venkelblad tot slot nog in kleine stukjes te snijden.

Stap 3
Het schoonmaken van de knol is iets ingewikkelder, maar nog niet echt moeilijk. Eerst snijdt u de stelen van de knol af. Als u ziet dat de buitenkant van de venkel niet meer fris is, haalt u deze er ook af.

Stap 4
Als u de venkel omdraait, zult u zien dat er een ronde, bruine schijf zit. Dit is het restant van de wortel en deze snijdt u eraf.

Stap 5
Tot slot wast u de knol goed en laat u hem uitlekken in het vergiet of de zeef. U kunt de knol naar uw eigen smaak in blokjes of reepjes snijden.

Tip

  • Heeft u in eerste instantie alleen de knol of juist alleen het blad nodig? Vries dan het andere deel van de venkel in! Op deze manier hoeft u niets weg te gooien en heeft u er later nog wat aan.