Een echte houten vloer draagt bij aan de gezelligheid in uw huis. Ook is het een duurzame vloer, mits u de houten vloer goed onderhoudt. Ook al heeft een houten vloer niet veel onderhoud nodig, toch is het belangrijk dat het onderhoud dat u wel moet doen goed gebeurt. We hebben een paar tips onder elkaar gezet die goed zijn om in uw achterhoofd te houden bij het schoonmaken van uw houten vloer.

Benodigdheden

  • Stofzuiger
  • Dweil
  • Water

Stap 1
Zorg dat u uw vloer dagelijks stofzuigt. Zand en ander vuil werkt als schuurpapier op uw mooie houten vloer. Als u niet vaak stofzuigt krijgt u kale plekken op uw vloer en dat zou zonde zijn.

Stap 2
U moet uw houten vloer wekelijks dweilen met een vochtige dweil. Het is belangrijk dat uw dweil niet te nat is, want dat kan ervoor zorgen dat uw vloer krom trekt.

Tip

  • U kunt 1 keer in de maand een schoonmaakmiddel toevoegen aan uw dweilwater. Dit schoonmaakmiddel mag echter nooit allesreiniger zijn! Allesreiniger werkt te agressief in op het hout en op de lange termijn kan dat grote gevolgen hebben. Welk schoonmaakmiddel u wel moet gebruiken is afhankelijk van de manier waarop uw vloer bewerkt is. Gewaxte vloeren vereisen een ander schoonmaakmiddel dan geoliede vloeren. Als u niet zeker weet hoe uw vloer bewerkt is, vraag het dan even na aan een expert.