Waterkoker

In een waterkoker komt snel kalkaanslag. Om dit te verwijderen vult u de de waterkoker met water, zodat in ieder geval het warmte-element onder water staat. Doe hier een flinke scheut azijn bij en zet de waterkoker aan. Na het koken spoelt u de waterkoker goed na. Eventueel kookt u nog een keer zuiver water in de waterkoker om ervoor te zorgen dat alle azijn uit de koker is en uw thee niet naar azijn gaat smaken.

U kunt de aanslag ook voorkomen door schone schelpjes in de waterkoker te doen. Deze moet u wel na een tijdje vervangen. De werking van schelpjes (het opnemen van kalk) neemt na verloop van tijd af.

Een andere manier om kalkaanslag in de waterkoker te verwijderen is door deze te vullen met een handvol rijst en lauw water. Door even te schudden komt de kalkaanslag los. Na het omspoelen is de waterkoker schoon en heeft u geen nare geurtjes in huis.


<meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 3.2 (Win32)"/><style type="text/css"><![CDATA[<![CDATA[ ]]]]><![CDATA[>]]><!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } --></style><br/><br/>-----<font face="Verdana, sans-serif"><font size="2"><i><span style="text-decoration: none;"/></i></font></font> <p style="font-style: normal; font-weight: normal;"><font face="Verdana, sans-serif"><font size="2"><i><span style="text-decoration: none;">Hulp in het huishouden? </span></i><a href="http://www.ikzoekhuishoudelijkehulp.nl/">Vraag nu huishoudelijke hulp aan voor slechts €12,50 per uur.</a></font></font> </p></body> </html>